Inkassobolag - Bäst information om Inkassobolag
Hur undviker jag inkassobolag?

Undvika inkassobolag

Det finns flera sätt att undvika inkassobolag och det bästa sättet är att aldrig köpa mer än ni kan betala för direkt. Ofta är detta svårt men så fort en faktura kommer så gäller det att betala den i tid.

Problem att betala

Alla får någon gång problem med betalningarna och om ni inser att ni inte kommer kunna betala är det bästa ni kan göra att ta kontakt med den som ni är skyldig pengar. Många kan en något senare betalning utan större kostnader är dröjsmålsräntan. Att bara vänta och lossas att det regnar innebär att skulden så småningom hamnar hos ett inkassobolag eller ännu värre direkt till Kronofogden.Lösgöra pengar

Pengar till inkasso

Ifall den som ni är skyldig pengar inte kan tänka sig att senarelägga betalningstillfället är enda sättet att undvika inkassobolaget att hitta pengar. Om ni inte har några betalningsanmärkningar tidigare kan ni försöka låna pengar via ett blancolån. Ni ska inte använda er av SMS-lån eftersom dessa är mycket korta och har hög ränta.

Ett annat sätt undvika inkassobolag är att försöka sälja något som är värdefull via någon försäljningssite på nätet eller ännu snabbar kan ni få tag i pengar genom att pantsätta någon föremål. Det är även populärt att sälja något guldföremål som man inte använder via någon av de större SMS-guldföretagen.